Tobisviks camping i Simrishamn

| Inga kommentarer

I helgen besökte vi Tobisviks camping i Simrishamn och vi kan absolut tänka oss att återvända.

Vi valde plats nummer 24 (inringad på kartan) som var en VA-plats. Vi brukar försöka välja VA-platser när vi är ute och reser. Det är skönt att slippa tänka på att gå med vatten och gråvatten. Så här i Coronatider så kände vi att det var ännu viktigare att ha en VA-plats. Iom att vi valde VA-plats kunde vi diska i husvagnen utan problem.

Utsikten från husvagnen gick det inte att klaga på. Plats nummer 24 var en hörntomt, det gillar vi. Iom att vi varken har förtält eller markis var det stor plats på tomten så vi kunde sitta på båda sidorna om husvagnen. Vi valde dock att sätta möblerna på den mest avskilda sidan för hundarnas skull.

Stranden är både bred och lång så jag kan tänka mig att det finns gott om plats även mitt i sommaren. Det är dock inte någon fin sandstrand utan det är en sand bestående av småstenar, nästan som grus fast mjukare. Där är bråddjupt och strömt så man får vara försiktig om man badar med småbarn. Vi badade inte i helgen men jag har badat här förr.

Precis utanför campingområdet går Skåneleden och följer man den en liten bit så kommer man till Vårhallarna. Vårhallarna är fantastiskt att besöka om man gillar naturfenomen. Erosionen nöter på bergarten och skapar fantastiska raukarliknande klippor. Väldigt klättervänligt och intressant.

Utanför campingområdet åt andra hållet ligger Tobisviksbadet som är en utomhuspool med tre bassänger och två hopptorn. Tyvärr var badet stängt så vi kunde inte prova det. Men där fanns en liten kiosk som serverade gatuköksmat och glass.

På området finns även Tobisviksgrillen men den provade vi inte heller. Det blir ju lite annorlunda att campa i Coronatider.

Yngsta sonen hittade en hjärtformad sten

Äldsta sonen och maken var ute och sprang. Maken var lite besviken för de två rundorna som receptionisten kunde peka ut var för korta så det fick bli mer än ett varv. Rundan var dock väldigt fin, sa maken. Den lilla rundan var perfekt för äldsta sonen och hans kompis. Eftersom de tränade så fick maken och sonen duscha. 5kr för tre minuters varmvatten, man laddar ett kort så inga mynt behövs. Man behöver dessutom kort för att komma in i servicehusen. Maken och sonen sa att duscharna var rena och bra.

Barnen rapporterade att lekplatsen var bra, där var mycket att göra. Bästa stället var dock stranden, antingen för att kasta macka i havet vid strandkanten eller för att leka bland tallarna längst bort från strandkanten.

Tobiksviks camping ligger ca 2km norr om Simrishamn och det finns bra gång- och cykelväg in till Simrishamn. Inne i Simrishamn finns mataffärer, restauranger och affärer att shoppa i. Receptionen har vanligtvis lite av det mest vanliga i matväg, frallor gick att beställa, men än är det för tidigt på säsongen för att den skulle vara fylld

Om man kör till Simrishamn över St Olof så bjuder vägen på underbar miljö. Dessutom finns det flera ställen att stanna vid för att upptäcka östra Skåne.

Vi kan varmt rekommendera Tobisviks camping!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *